Skip to content

Az Emergency First Response (EFR) elsősegélynyújtó tanfolyam

EFR Elsősegély tanfolyam

Az élet bármely területén bekövetkezhetnek olyan egészségügyi vészhelyzetek, amelyek esetén laikusok is segítséget tudnak nyújtani megfelelő alapismeretek birtokában. Az Emergency First Response (EFR) képzésben részt vevők képesek lesznek a gyors reagálásra, elsősegély nyújtására, akár életmentésre, búvárkodáshoz vagy bármi más kapcsán kialakuló egészségügyi problémák esetén. Nem csak búvárok, hanem mindenki számára ajánlható ez a tanfolyam.

A Primary Care (CPR) részben a tanulók megtanulják az életmentés alapjait, hogyan kell reagálniuk az életet közvetlenül veszélyeztető állapot bekövetkezésére. Az újraélesztés, a beteg állapotának megfigyelése az orvosi segítség megérkezéséig rendkívül fontos. Helyesen végrehajtva jelentősen növelheti a túlélés esélyét. A tanulók megismerkednek az automata külső defibrillátor (AED) eszköz használatával is.

A Secondary Care (First Aid) olyan helyzetek kezelésére készít fel, amelyek nem jelentenek közvetlen életveszélyt. Mielőtt megérkezik az orvosi segítség, például a vérzés csökkentése, a fájdalom csillapítása lehet elsődleges, és ezt tanulják meg a tanulók ebben a részben.

Az EFR Care for Children (CFC) program jelentős részben megegyezik az EFR tanfolyammal, ám a gyermekek és csecsemők életmentésére koncentrál. A két képzés akár együtt is elvégezhető.

A képzésre akár búvárvégzettség nélkül is lehet jelentkezni. Az Emergency First Response képzés előfeltétele az TDI/SDI Rescue Diver minősítés megszerzésének.

Kapcsolatfelvétel

Szeretnél többet tudni? Érdeklődj elérhetőségeinken!