Skip to content

A TDI/SDI Rescue Diver tanfolyam

Mentőbúvár tanfolyam

A Rescue Diver azaz mentőbúvár tanfolyam igazi kihívás, ami új, hasznos készségekkel ruházza fel a már haladó búvár szintig eljutottakat. A mentőbúvári minősítés megszerzése után a tanulók úgy érezhetik, kicsit más szinten űzhetik tovább kedvtelésüket.

A TDI/SDI Rescue Diver minősítés nem hivatásos búvári szint, de megléte alapfeltétel a hivatásos tanfolyamoknak. A mentőbúvár tanfolyam arról szól, hogy kedvtelési búvárként hogy kezeld még jobban, eredményesebben a vészhelyzeteket, mind az ön-, mind a társmentés kiemelt szerepet kap. Nem meglepő módon csak akkor szerezhetsz TDI/SDI Rescue Diver minősítést, ha az Emergency First Response (EFR) elsősegélynyújtó tanfolyamot is eredményesen elvégezted.

Látható, itt kifejezetten összetett tudás megszerzése a cél. A mentőbúvári fokozattal rendelkezők magabiztosabb tudással rendelkeznek, képesek azonosítani, felismerni a veszélyhelyzeteket és reagálni rájuk. Nagyon sok esetben a balesetek a felszínen kezdődnek, és a tanfolyamon megtanulod, mire kell figyelned a merülés előtt. A víz alatti gyakorlatok során oktatód felkészít az önmentésre, illetve a bajba került búvárok keresését, mentését is megtanulod. Ezen izgalmas feladatok mellett bőven lesz tanulni- és gyakorolni való a felszínen is a szimulált vészhelyzetek során.

Nem állítjuk, hogy ez lesz életed legkönnyebb búvártanfolyama, ám szinte biztosan az egyik legemlékezetesebb lesz ez a képzés, aminek a végén valóban ki kell érdemelni a minősítést. Emiatt vált a TDI/SDI Rescue Diver a kedvtelési búvárok körében elismert fokozattá. Egy TDI/SDI Rescue Diver mindig népszerű merülőtárs. Ha fontos számodra magad és társaid biztonsága, akkor kiváló választás a mentőbúvári képzés, a hozzá társuló EFR tanfolyammal.

A TDI/SDI Rescue Diver tanfolyamra való jelentkezés előfeltétele a TDI/SDI Adventure Diver fokozat megléte víz alatti navigációs kalandmerüléssel, vagy a TDI/SDI Advanced Open Water Diver illetve ezzel egyenértékű minősítés. Emellett el kell végezned az Emergency First Response tanfolyamot is. Minimális életkor 12 év.

Kapcsolatfelvétel

Szeretnél többet tudni? Érdeklődj elérhetőségeinken!