Skip to content

Lépésről lépésre

MJLake Búvárközpont Malom-tó Budapest

Az első elhatározás

Ha úgy érzed, meg kell ismerkedned a búvárkodással, vedd fel velünk a kapcsolatot, és elmondjuk a különböző, kezdők számára kínált lehetőségeket. Mint kiválóan felszerelt SDI/TDI Búvárbázis, garantáljuk számodra a legmagasabb színvonalat és kiemelkedő minőséget. Az alap búvártanfolyamhoz mi biztosítunk mindent, a részedről a lelkesedés a fontos, illetve természetesen alkalmasnak kell lenned egészségügyi szempontból A búvárkodást már gyerekkorban el lehet kezdeni, s nincs felső korhatára sem, gyakorlatilag az emberek többsége alkalmas a kedvtelési merülésre. Ha többet akarsz tudni erről, a tanfolyamokról, a gyerekek számára kínált programokról, keress minket!

A tanfolyam

Ahogy fentebb írtuk, mindent mi biztosítunk a számodra, hogy ne kelljen a búvártanfolyam előtt nagy kiadásokkal számolnod. A tanfolyam költségeiről érdeklődj, igyekeztünk olyan konstrukciót kialakítani, ami egyszerű és világos, az aktuális árakat megtalálod a tanfolyamok leírásánál. Az elméleti és gyakorlati képzések helyéről is nálunk tudsz tájékozódni. Egyedülálló módon Budapest szívében, gyönyörű környezetben ismerkedhetsz meg a búvárkodással. A Malom-tó a magyar búvárkodás legendás helyszíne, és te is ebben a télen-nyáron meleg vizű tavacskában gyakorolhatsz. A búvártanfolyam esetén az oktató személye a meghatározó, és mi garantáljuk, hogy csapatunk bármely tagjának irányításával felkészült, képzett búvárrá válhatsz.

A nemzetközi búvár minősítés

A tanulás és a gyakorlás folyamatos. Nem egy merülésen dől el, hogy felkészült vagy-e, hanem folyamatosan figyeljük, segítjük a fejlődésedet, hogy eljuss a kellő szintre. Hidd el, te magad is érezni fogod, mikor mondhatod magad búvárnak. Ezután pedig megkapod a világ minden pontján elfogadott és elismert TDI/SDI Open Water Diver búvárigazolványodat. Ezt a minősítést a világ vezető búvárszervezete, a TDI/SDI (Technical Diving International/ Scuba Diving International) állítja ki a számodra. Ez egy életre szól, tehát ha egyszer elvégezted az alaptanfolyamot, és rendszeresen merülsz utána, nem kell a minősítés megújítására költened többé. Természetesen hosszabb kihagyás után mindig javasoljuk az ismétlést és a gyakorlást, amiben mi is segítségedre tudunk lenni, de ennek sem az időtartama, sem a költsége nem mérhető egy teljes tanfolyaméhoz.

Búvár Cedar Pride roncs

Hogyan tovább?

Ahogy írtuk is, igazolványod birtokában bárhol szívesen látnak a búvárbázisok. Ám természetesen mi is kínálunk merülési, utazási, továbbképzési lehetőségeket a számodra. Bízunk benne, hogy jól érzed magad nálunk, ezért dolgozunk! Várunk jó hangulatú csapatunk tagjai közé, hogy együtt merülhessünk. Továbbléphetsz a haladó-, majd a mentőbúvári szintig.

Ha szeretnél új dolgokat tanulni, számos olyan különleges búvárképzést is tudunk kínálni, amelyekkel elmélyítheted a tudásod, megnyílhat előtted a mély-, a roncs-, a barlangi merülések világa. Fontos tudnod, hogy a különböző búvárszervezetek elismerik az egyenértékű búvár minősítéseket, így akkor is jelentkezhetsz az MJLake Búvárközpont által meghirdetett TDI/SDI tanfolyamokra, ha korábban más rendszerben szereztél minősítést.

Arra is lehetőséget biztosítunk végzett búvárok számára, hogy a Malom-tóban gyakoroljanak, ismételjék át a tudásukat. Ez feltétlenül ajánlott némi kihagyás után.

A felszerelések

Sokakat elsőre elriaszt annak a gondolata, hogy milyen kiadást jelent a felszerelések beszerzése. Mivel minden minőségi szolgáltatást nyújtó búvárközpont, így a miénk is, kiváló állapotú felszereléseket tart mindenféle méretben a vendégek számára, nem szükséges beszerezni mindent már az első merülés előtt. Sőt, igazán nem is ajánljuk ezt. Nálunk lehetőséged van többféle felszereléssel megismerkedni, akár ki is próbálhatod azokat, és szakértő tanácsokat is tudunk adni a választáshoz. Így biztosan az igényeidnek és a lehetőségeidnek megfelelő búvárfelszerelést vásárolhatod meg. A mai, megbízható búvárfelszerelések igen hosszú időn át szolgálhatják a tulajdonosukat. Nem egy búvárral fogsz találkozni, akik 10-15 vagy akár 20 éves, de még mindig kiváló állapotú felszerelésekkel merülnek. Ha már az elején jól választasz, a gondosan karbantartott felszerelés nem fog cserben hagyni, és nem kell rendszeresen újabbra cserélni.

Cápák Balin

Mit adhat neked a búvárkodás?

A természetfilmekben látható víz alatti világot a saját szemeddel látva ismerheted meg. Találkozhatsz játékos delfinekkel, lenyűgöző cápákkal, békés teknősökkel. A tenger olyan óriásai, mint a mantaráják vagy a cetcápák szintén gyakori vendégek a világ több pontján. Korallkertek, vagy a hideg égövi élővilág – mind a kettő izgalmas lehet. Merülhetsz két kontinens között Izlandon, vagy vulkánok tövében Indonéziában. A szó szoros értelmében belemerülhetsz a történelembe, ha hajóroncsoknál vagy elsüllyedt városoknál búvárkodsz. Titokzatos, felfedezésre váró barlangokban is merülnek szerte a világon. A lehetőségek szinte végtelenek.

Ám ez még nem minden. A búvártanfolyam elvégzése után egy közösség tagja lehetsz, egy csapaté, amit összeköt a közös szenvedély. Bár sokan búvárkodnak a világon, az emberiség teljes lélekszámához képest elenyészően mondhatják el magukról, hogy esélyük van saját szemükkel megnézni, mi van a víz alatt. Pedig mint azt jól tudjuk, Földünk felszínét nagyobb arányban borítják tengerek és óceánok, mint a szárazföld. Egy jó, összetartó társaság tagjaként élhetsz meg nagyszerű kalandokat, s közben világot is láthatsz, hiszen minden utazás alatt jut idő a felszíni barangolásra is. Új élmény lesz a nyaralás, mert mindig lesz benne valami izgalmas, váratlan, amit a búvárkodás tartogat a számodra.

Kockázatok

Talán ilyen-olyan hírek, filmek hatására úgy gondolod, a víz alá merészkedni valamiféle veszélyes, extrém dolog. A valóság viszont egészen máshogy néz ki. A biztonságos búvárkodásnak megvannak a maga szabályai, éppen úgy, mint az autóvezetésnek vagy a fafaragásnak. A mi feladatunk nem az, hogy a búvárkodás kockázatait jelentéktelennek állítsuk be, hanem az, hogy megtanítsuk, mire kell figyelned, ha biztonságosan akarsz merülni. Nincs bonyolult dolgokról szó, és ezt jelzi az, hogy statisztikák szerint a búvárkodás kifejezetten biztonságos tevékenység. Mindez annak a fényében különös érdekes, hogy számos ember idősebb korban űzi. Nyitva áll a lehetőség előtted arra, hogy mélyre vagy cápák közé merülj, és élvezd az ilyen kalandokat. Mi abban leszünk a segítségedre, hogy te is megfontolt, tudatos búvár légy, bármilyen helyzetre képes legyél reagálni, és így a lehető legnagyobb biztonságban élvezhesd a merülést.