Skip to content

Gyakorló, ismétlő merülés búvárok számára

Búvár dupla palack Malom-tó

A búvártanfolyam elvégzése után sok tényező befolyásolja azt, ki, hol és hogy tud merülni. Lehetnek olyan akadályok, amik megnehezítik az utazást, búvárkodást. Budapest szívében levő tavunkban lehetőséget biztosítunk arra, hogy már kezdő tanfolyamot végzett búvárok felügyelettel ismételhessék át az alapokat. Arra is kiváló ez a helyszín, hogy a Molnár János-barlangba tervezett merülés előtt megismerkedj a barlangban használatos búvárfelszereléssel, és csiszolj egy kicsit a berozsdásodott lebegési képességeiden.

A búvárkodás alapvetően nyári, utazásokhoz kapcsolódó program igen sokak számára. Megeshet, hogy valaki 1-2 éven át nem jut merülési lehetőséghez, ám a következő út előtt szeretné egy kicsit feleleveníteni a korábban tanultakat. Búvárközpontunkban előzetes időpont egyeztetés után lehetőséget biztosítunk a gyakorlásra.

A sekély, tiszta vizű, Budapest tömegközlekedéssel is könnyen elérhető pontján található Malom-tó kiváló helyszín az alapvető feladatok ismétlésére, gyakorlására. A folytatásban pedig egy könnyed merülés során nézhetsz szét a víz alatt. A tó ideális a gyakorlásra, hiszen az átlag mélység 1,5 méter, a legmélyebb pont 3,5-4 méter körül van. A tó 10 perc alatt körbeúszható, a hőmérséklete pedig télen-nyáron 20-23 fok közé esik.

Természetesen ajánlatos elhozni a saját, egy ideje nem használt felszereléseidet, amiket így élesben próbálhatsz ki. Általában javasolt a saját, megszokott dolgaidban merülni a gyakorlás során. Ám ha bármi hiányzik, a programhoz mi biztosítani tudjuk a további szükséges búvárfelszereléseket a számodra, tehát nem csak a palackot, hanem minden mást is. Így csak az elhatározásodra van szükség.

Akár az is lehetséges, hogy a merülést a barlangi búvárok által használt dupla palackos légzőkészülékkel hajtod végre. Ehhez ugyanúgy mi biztosítunk mindent a számodra. Sekély vízben tehetsz próbát vele, mennyiben más ezzel a felszereléssel a mozgás, mire kell figyelni, és így gyakorolhatsz. Ha a későbbiekben jelentkezel egy bevezető barlangi merülésre a Molnár János-barlangba, már nem lesz ismeretlen számodra ez a fajta búvárfelszerelés.

Természetesen ha kérdésed van merülés előtt vagy után, a veled merülő búvároktató segítségedre lesz mindenben. Mielőtt vízbe mentek, jut idő arra is, hogy beszéljetek egy kicsit a búvártapasztalataidról, terveidről, és persze arról, milyen feladatok várnak rád. Biztonságos körülmények között ismételhetsz, így ezt a programot minden búvár számára ajánljuk, aki hosszabb kihagyás után szállna ismét vízbe. A dupla palackos gyakorlás előtt pedig meg fogsz ismerkedni a különleges búvárfelszerelés konfigurációval is.

A programra jelentkezés feltétele a búvár végzettség igazolása.

Költségek

A budapesti Malom-tóban végrehajtott gyakorló, ismétlő merülés ára 20.000 forint, ami tartalmazza a felkészítés, és a 60 perces merülés díját oktatóval a tóban.

A privát gyakorló, ismétlő merülés ára 30,000 forint, ami szintén tartalmazza a felkészítés és a 60 perces merülés díját oktatóval a tóban.

Kapcsolatfelvétel

Szeretnél többet tudni? Érdeklődj elérhetőségeinken!