Skip to content

A Molnár János-barlang búvárközpontról

Molnár-János barlang Budapest búvárkodás

Búvárbázisunkat évekkel ezelőtt a Molnár János-barlangban való merültetés bonyolítása érdekében alapítottuk. A különleges barlangrendszer több, mint hat kilométer hosszúságú járatrendszere azóta is számos magyar és külföldi búvárt vonz. Természetesen a barlangban való búvárkodásnak komoly előfeltételei vannak, ám a nálunk tanuló búvárok lépésről lépésre haladva eljuthatnak odáig, hogy belekóstolnak ebbe a kalandba. Egész évben nyitva vagyunk, ugyanis a víz hőmérséklete állandó, 20-27 fok között mozog.

A barlangban működő búvárközpont nemzetközi mércével tekintve is kimagasló színvonalú és felszereltségű. A kiépítettség és az infrastruktúra a felszínen külföldi vendégeinket is meglepi, a víz alatti járatrendszer kötelezésébe pedig szintén sok munkaórát fektettünk. A búvárok számára nem csak sűrített levegőt tudunk tölteni, hanem különböző kevert gázokat, illetve a legjobb minőségű felszereléseket is tudjuk számukra biztosítani. Rutinos csapatunk megoldja a mély merülések vezetését, vagy különleges búvár tanfolyamok bonyolítását, így tanulhatnak nálunk barlangi búvárok, újralégzővel merülni kívánók. Budapest másik, nemzetközileg ismert merülőhelyén, a Kőbányai Pincerendszerben is rendszeresen szervezünk merüléseket. A barlangban a merültetés mellett tudományos igényű kutató munka is zajlik, amelyben természetesen búváraink is részt vesznek.

A barlang előtti Malom-tó vize is a Molnár János-barlangból származik, ezért ugyanúgy egész évben merülhető. Mivel gyakorlatilag társ búvárbázisról van szó, a kezdő búvárok képzésében ugyanazok vesznek részt az MJLake Búvárközpontban, akik rendszeresen részt vesznek a barlangi technikai merülésekben, és a tanulóinknak biztosított felszerelések is ugyanolyan színvonalúak, nagyszerűen karbantartottak, mint amiket mi használunk a barlangban.

Ha szeretnél többet tudni a Molnár János-barlangról, az ott zajló merülésekről, látogass el az mjcave.hu oldalra!