Skip to content

Az Open Water Scuba Diver tanfolyam

Ebben a részben igyekszünk összefoglalni, amit a kezdő búvár tanfolyamról tudni kell, a tartalmától az árakon át a kedvezményekig.

A nyílt vízi búvár tanfolyamba minden búvár előképzettség nélkül belevághatsz, és a rövid, de alapos tanfolyam végén olyan nemzetközi búvárminősítést szerezhetsz, amivel az egész világon bárhol merülhetsz. Természetesen megvannak az alapfeltételek, az egészségügyi alkalmasság, tudni kell úszni is, ám a legtöbb ember képes a készülékes merülésre. Mi azt tanítjuk meg neked búvárközpontunkban, hogyan lehetsz biztonságosan, tudatosan merülő búvár. Ehhez rendelkezésre áll a rutinos oktatói csapat, a színvonalas tananyagok, a kiváló felszerelések, a felszíni létesítmények, és persze a gyönyörű tó Budapest könnyen elérhető pontján, ahol élmény a gyakorlás.

Az elméleti ismereteket közérthető előadás folyamán tanulhatod meg, majd ezekről egy vizsga során adsz számot. Ha már elméletben tudod, miről is szól a búvárkodás, milyen fizikai, fiziológiai törvényeket kell figyelembe venni, jöhet maga a merülés. Olyan felszerelésekben gyakorolhatsz, amelyek felkészítenek akár a későbbi, búvár továbbképzések során is előforduló merülésekhez szükséges felszerelések használatára.

A Budapest szívében, a Frankel Leó úton található Malom-tó tiszta és meleg vizű, télen sem hűvösebb 20 fokosnál. A sekély felében ismerkedsz meg a légzőkészülék használatával, majd folyamatos gyakorlással jutsz el addig, hogy igazán élvezheted a lebegést. Eközben rácsodálkozhatsz a Malom-tó meglepően izgalmas élővilágára, tehát a búvártanfolyamod is élményeket ad. Búvárközpontunkban elvárás minden tanuló felé, hogy a továbblépéshez teljesíteni kell minden szükséges és előírt feladatot. Ám ha lassabban haladsz, további gyakorlásra van szükséged, tavunkban erre sokkal könnyebben tudunk számodra lehetőséget biztosítani.

MJLake PADI búvár tanfolyam
Open Water Diver

A nyílt vízi merüléseket megegyezés szerinti helyszínen lehet lebonyolítani. A hazai tavakban történő merülésre is jól felkészít a Malom-tó, illetve választhatsz például horvátországi vagy egyiptomi helyszínt is. Ezekben az esetekben, hasonlóan a nálunk történő gyakorló merülésekhez, új élményekkel gazdagodsz a tanfolyami merülések alatt is. Ezeknek a merüléseknek a célja a tudásod elmélyítése, a gyakorlás, a fejlődés. Ha minden feladatot teljesítettél, akkor kiérdemled a búvárminősítést. Ennek birtokában folytathatod nálunk a tanulást, illetve merülhetsz bárhol 18 méteres mélységig. Amennyiben pedig bővítenéd tudásod, 20 igazolt merüléssel belevághatsz a haladó tanfolyamba.

A kezdő búvár tanfolyam elméleti és védett vízi merüléseinek ütemezéséről a jelentkezéskor kapsz tájékoztatást. Mivel a város szívében vagyunk, néhány délutáni alkalom is elegendő erre. A nyílt vízi rész során minimum négy merülést kell teljesítened az általad választott helyszínen.

A jelentkezés feltétele: egészségügyi alkalmasság, vízbiztonság, minimum 10 éves életkor.

Költségek

A kezdő búvártanfolyam ára: 65.000 forint, ami tartalmazza az elméleti és védett vízi képzést, könyvet és tananyagokat, felszerelés bérlést. Az elméleti képzés jellegétől függően választhatsz könyv illetve e-learning tananyag között.

A nyílt vízi merülések és képzés ára a választott helyszíntől függ.

Különleges ajánlataink

Ha ketten vagy többen együtt jöttök búvártanfolyamra, fejenként 5,000 forintos kedvezményt kaphattok.

Bizonyos specialitások (például nitrox, szárazruha) áraiból kedvezményt kaphatsz, amennyiben a kezdőbúvár képzéssel egy időben jelentkezel rájuk, ennek feltételeiről érdeklődj.

Akár privát búvártanfolyamra is van lehetőséged: ekkor csak te veszel részt a képzésen és teljesen te dönthetsz az időpontokról. Ennek ára 95.000 forint.

Kapcsolatfelvétel

Szeretnél többet tudni? Érdeklődj elérhetőségeinken!