Skip to content

A Rescue Diver tanfolyam

Mentőbúvár tanfolyam

A Rescue Diver azaz mentőbúvár tanfolyam igazi kihívás, ami új, hasznos készségekkel ruházza fel a már haladó búvár szintig eljutottakat. A mentőbúvári minősítés megszerzése után a tanulók úgy érezhetik, kicsit más szinten űzhetik tovább kedvtelésüket.

A Rescue Diver minősítés nem hivatásos búvári szint, de megléte alapfeltétel a hivatásos tanfolyamoknak. A mentőbúvár tanfolyam arról szól, hogy kedvtelési búvárként hogy kezeld még jobban, eredményesebben a vészhelyzeteket, mind az ön-, mind a társmentés kiemelt szerepet kap. Nem meglepő módon csak akkor szerezhetsz Rescue Diver minősítést, ha az Emergency First Response (EFR) elsősegélynyújtó tanfolyamot is eredményesen elvégezted.

Látható, itt kifejezetten összetett tudás megszerzése a cél. A mentőbúvári fokozattal rendelkezők magabiztosabb tudással rendelkeznek, képesek azonosítani, felismerni a veszélyhelyzeteket és reagálni rájuk. Nagyon sok esetben a balesetek a felszínen kezdődnek, és a tanfolyamon megtanulod, mire kell figyelned a merülés előtt. A víz alatti gyakorlatok során oktatód felkészít az önmentésre, illetve a bajba került búvárok keresését, mentését is megtanulod. Ezen izgalmas feladatok mellett bőven lesz tanulni- és gyakorolni való a felszínen is a szimulált vészhelyzetek során.

Nem állítjuk, hogy ez lesz életed legkönnyebb búvártanfolyama, ám szinte biztosan az egyik legemlékezetesebb lesz ez a képzés, aminek a végén valóban ki kell érdemelni a minősítést. Emiatt vált a Rescue Diver a kedvtelési búvárok körében elismert fokozattá. Egy Rescue Diver mindig népszerű merülőtárs. Ha fontos számodra magad és társaid biztonsága, akkor kiváló választás a mentőbúvári képzés, a hozzá társuló EFR tanfolyammal.

A Rescue Diver tanfolyamra való jelentkezés előfeltétele a Advanced Adventure Diver fokozat megléte víz alatti navigációs kalandmerüléssel, vagy ezzel egyenértékű minősítés. Emellett el kell végezned az Emergency First Response tanfolyamot is. Minimális életkor 12 év.

Kapcsolatfelvétel

Szeretnél többet tudni? Érdeklődj elérhetőségeinken!