Skip to content

Ezért jó gyakorolni a búvároknak

Az ismétlés jelentőségét mindig, minden iskolában hangsúlyozzák. A búvárkodás sem kivétel: a gyakorlás segít abban, hogy fejlődjünk. Minél rutinosabb, ügyesebb a búvár, annál jobban élvezni a merülést. Ha úgy érzed, szükséged van erre, a Malom-tó nagyszerű lehetőséget kínál.

Búvár Malom-tó MJLake Budapest

Szoktuk emlegetni, hogy mi, emberek, szárazföldi lények vagyunk. A víz alatti kalandozás nagyon új, nagyon szokatlan élmény a többségünknek. Egy alapos kezdő búvártanfolyam alkalmas arra, hogy megtanulják az újoncok az alapokat, de elég ritka, hogy sokan tudnának a merülés, a lebegés igazi mestereivé válni.

Aki szerencsés és rendszeresen búvárkodhat az első tanfolyam után, netán tovább is képzi magát, gyorsan fejlődik. Természetesebbé válik a víz alatti mozgás, a merülés egyre inkább élmény lesz. Amikor már nem folyamatosan magunkra kell figyelni, nem az esetleges hibáinkat kell korrigálni, minden sokkal jobban élvezhető.

Sokak viszont az első tanfolyam után csak ritkán jutnak el búvárkodni. Ennek számos oka lehet, de az elmúlt bő év járványügyi korlátozásai végképp sokak számára nehezítették meg az utazást. Valljuk be, a merülés bizony háttérbe szorul bizonyos helyzetekben. Aztán az ember pár hónap, vagy év után ott áll a búvárvégzettségével, és bizonytalan, egyáltalán emlékszik még arra, mit is kell csinálni a víz alatt? Az is megesik, hogy valaki, hiába szerzett búvárkártyát, még mindig úgy érzi, ráférne egy kis gyakorlás. Természetesen van megoldás erre a problémára!

Búvárkodás újrakezdőknek

A minősítés szerencsére egy életre szól, nem kell újra vizsgázni ilyen helyzetben sem. Éppen ezért általában elegendő egyetlen alkalom arra, hogy belerázódjunk újra a búvárkodásba. Egy ilyen programon az oktató segít a felszerelés összeállításában, az ő felügyeletével hajt végre gyakorlatokat sekély vízben. Szinte minden esetben könnyen megy az egykor tanultak felelevenítése. Utána pedig bátran lehet újból búvárutakat, merüléseket tervezni.

A Malom-tó igazán nagyszerű helyszín egy ilyen gyakorlásra. Budapest szívében van, könnyen elérhető. A víz tiszta, van sekély rész a biztonságos gyakorláshoz, és aztán érdemes szétnézni a tóban is. Lényegesen több a látnivaló, mint egy medencében. Ezért döntöttünk úgy, hogy ilyen gyakorló, ismétlő búvár programot is kínálunk búvárközpontunk vendégeink számára. Akár még nem merülő családtagjaidat is elhozhatod, akik PADI Discover Scuba Diving próbamerülés programban vehetnek részt.

Még egy olyan helyzet van, amikor javasoljuk a gyakorlást. A Molnár János-barlangban első alkalommal merülők számára újdonság a barlangi merülések során használt búvárfelszerelés. Dupla palack, hátlebegtető- a merülés első perce az ismerkedésről szól. Ha meg akarod spórolni magadnak ezt, akkor jelentkezhetsz gyakorló merülésre a Malom-tóba úgy, hogy ezzel a felszereléssel szeretnél merülni. Így aztán teljesen biztonságos körülmények között próbálhatod ki a dupla palackos légzőkészüléket. Ha az összes levegőt el szeretnéd használni belőle a sekély tóban, nagyon sokáig fog tartani a merülésed…

Tehát ha egy ideje nem merültél már, nem kell lemondanod a búvárkodásról, és nem kell az sem, hogy egy túra első napjain szorongj, amíg bele nem rázódsz újra. Ha van olyan barátod, ismerősöd, aki ilyen helyzetben van, bátran ajánld figyelmébe a programot. A Malom-tó minden érdeklődő előtt nyitva áll, így ha jönnél, keress minket bátran!